UITGELEGD: Hoe kunnen zo veel containers van een schip vallen?


 • Am Vor 19 Tage

  NOSNOS

  Dauer: 1:32

  Hoe kan een schip midden op zee 277 containers verliezen? Na het incident met de MSC Zoe op de Waddenzee wordt onderzocht wat er op het 395 meter lange containerschip is misgegaan. De oorzaak ligt mogelijk op de wal - want hoe een lading op een schip terechtkomt, maakt nogal wat uit.
  Een cruciale rol is er voor de sjorders: havenwerkers die containers vastzetten. Die zijn er in vrijwel alle grote havens. In Rotterdam zijn er drie gecertificeerde sjorbedrijven, die samen ruim 500 sjorders in dienst hebben. Hun taak is het zekeren van de containers op het dek.
  Voor het sjorren gelden strikte regels, vastgelegd in het sjorplan. "Ieder containerschip heeft zo'n plan", zegt Nees Maas van ILS, een van de drie Rotterdamse sjorbedrijven (niet bij dit incident betrokken). "Is een schip langer dan 170 meter, dan mag alleen een gecertificeerd bedrijf het sjorwerk doen." Bij kleinere schepen kan het ook worden overgelaten aan de bemanning.
  Dat sjorwerk is eigenlijk alleen van belang voor de containers die op het dek zijn geladen. De soms duizenden containers die in het ruim staan, vallen in een soort raamwerk en zijn daardoor al gezekerd, zegt Maas. "Zo'n ruim moet je zien als een sigarettenautomaat. Die containers liggen in schachten op elkaar gestapeld. Daar doen wij niets."
  Op het dek is dat dus anders. Daar staan lashing bridges, grote constructies waaraan lagen containers worden vastgezet. Het gaat dan meestal om drie lagen, vertelt Maas. "Stel dat negen lagen containers op elkaar staan, zetten wij bijvoorbeeld de derde, vierde en vijfde laag vast." Dat gebeurt met stangen en spanschroeven. Iedere afzonderlijke container is gezekerd aan de container onder zich met twistlocks, een bevestiging zoals je die ook bij opleggers ziet. Zo staat iedere container, ook in een laag die niet is gesjord, toch stevig.
  Het sjorren is zwaar werk, dat - afhankelijk van de grootte van het schip - tot wel 48 uur kan duren. Maas: "Uiteindelijk controleert de scheepsleiding het schip voor vertrek. Dat is dan de eerste stuurman of soms de kapitein. Als er onvolkomenheden zijn, spreken zij ons daarop aan."
  Hoe vaak er iets mis is met het sjorwerk, is niet duidelijk. De Inspectie Leefomgeving en Transport deed in 2010 nog een grotere controle: toen bleken bij 27 van de 57 gecontroleerde schepen containers "niet volgens het sjorplan vastgesjord". Recentere cijfers zijn er vooralsnog niet.
  Software
  Niek Stam van FNV Havens heeft ook vragen over de manier waarop het schip is geladen. Het plaatsen van de duizenden containers gebeurt met een computer: die maakt op basis van gewicht en inhoud de beste verdeling. "Maar wat als er een bug zit in die software?", vraagt Stam zich af. In Rotterdam leidde zo'n softwarefout afgelopen zomer ook tot een incident waarbij containers in het water vielen.
  Stam denkt verder dat de "doorgeschoten schaalvergroting" een aandeel heeft in het ongeluk met de MSC Zoe. Door de deining en de enorme omvang van het schip, kan er zomaar te veel spanning komen te staan op de sjorringen, zegt hij. "Maar we weten het niet. Onderzoek zal het moeten uitwijzen."
  De MSC Zoe heeft de reis vanuit het Portugese Sines 'gewoon' afgemaakt en ligt sinds gisteren in Bremerhaven, in Duitsland. Daar wordt het schip nu gelost en de schade opgenomen.
  Er is een strafrechtelijk onderzoek gestart. Het onderzoek wordt gedaan door de Maritieme Politie in samenwerking met Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Het onderzoek staat onder leiding van een officier van justitie van het functioneel parket van het Openbaar Ministerie.
  ***
  Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! suicideislam.com/us/nos
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Op suicideislam.com/NOS vind je iedere dag het nieuws dat je niet mag hebben gemist. Ook kun je hier de mooiste reportages vinden van onze verslaggevers en correspondenten. En we houden je ook vaak live op de hoogte van brekend nieuws.
  ► VRAGEN/TIPS/IDEEËN?
  We horen graag wat jij van het nieuws vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: social@nos.nl
  En we vinden het leuk als je je abonneert op ons kanaal: suicideislam.com/us/nos
  ► OVER NOS:
  Je vindt de NOS de hele dag door op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, DE-film, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS.
  ► VOLG ONS HIER:
  www.nos.nl
  Twitter: twitter.com/NOS
  Facebook: facebook.com/nos/

  nos  nieuws  journaal  vandaag  containers  wadden  waddenzee  strand  jutten  jutten terschelling  schiermonnikoog  msc  zeecontainers  

voor de gamers JA
voor de gamers JA

Mijn pakketje ligt mis op Vlieland ofzo krijg ik dan well nieuw pakketje

Vor 9 Tage
Jacques Mertens
Jacques Mertens

20000 TEU is niet hetzelfde als 20000 containers. Bij een container denken we standaard aan een 40 voet-container, en daarvan passen er 9612 op de MSC Zoe.

Vor 11 Tage
BroodjeSambal
BroodjeSambal

Ik heb de video gekeken nu uit Mn uitbevolen bedankt

Vor 11 Tage
bee youu
bee youu

Dar gaat men scooter helm van AliExpress mar ben srs al twee maanden aant wachten voor niets 🤦

Vor 11 Tage
Hetieg
Hetieg

Daar is mn ali express bestelling dus

Vor 12 Tage
Gitte Welslau
Gitte Welslau

Dat is vervuiling

Vor 12 Tage
BlueY
BlueY

Eerst vertraging bij post NL en nu krijgen we nog niks.

Vor 12 Tage
J-B Dekker
J-B Dekker

Beetje misleidende titel weer, er wordt niet uitgelegd hoe die rommel van boord is geslagen. Wat was nou de precise toedracht dan?

Vor 12 Tage
Daniël van der Heide
Daniël van der Heide

die containers hadden gewoon dikke sheit en dachten ajus

Vor 12 Tage
Haunter Thomas
Haunter Thomas

Komt door de duitsers

Vor 13 Tage
Donut M.J.
Donut M.J.

Hij deed de birdbox challenge toen hij het schip bestuurde

Vor 13 Tage
Ryan
Ryan

Zeker de schuld van voetbasupporters

Vor 13 Tage
Sem de Jong
Sem de Jong

Ik woon op Ameland

Vor 13 Tage
Jordi Korthals
Jordi Korthals

In plaats van na schooltijd voetbalplaatjes vragen bij de AH kan je nu ook gratis televisies scoren op het strand

Vor 13 Tage
Teo Veerman
Teo Veerman

30 jaar dat werk gedaan,heeft o.a te maken met het vastzetten sjor stangen en het vergrendelen van twistlocks

Vor 13 Tage
Abdilrauf Dogan
Abdilrauf Dogan

Moest je coke maar erin zitten

Vor 13 Tage
Halil Tas
Halil Tas

Ja hoor geef de schuld maar aan Transcore.. Wij hebben het weer gedaan!

Vor 14 Tage
Jaja S
Jaja S

Zeker weer EEN NITRAATJE ERBIJ

Vor 14 Tage
Armand De Brignac
Armand De Brignac

Dit is gewoon oprecht niet waar. 20.000 TEU = 10.000 containers... prachtjournalistiek weer

Vor 14 Tage
busje komt zo
busje komt zo

20.000 teu is 20.000 20ft containers of 10.000 40ft containers. Getal zegt alleen iets over het maximaal aantal posities. Alleen 100% 20ft lading heb ik nooit ergens gezien, meestal is de verhouding rond 70% 40ft en 30% 20ft ;-)

Vor 12 Tage
BeastPlayz
BeastPlayz

Moeder: AlLemAaL dOoR DiE VeRdOmMe TeLefOoN

Vor 14 Tage
Tieme Brekveld
Tieme Brekveld

Godverdomme sjors

Vor 14 Tage
Mr. Mike
Mr. Mike

Bijna 500 Subs abonneer pls: http://www.youtube.com/channel/UCI7QtiMUSnHSbh99DcYA04w?view_as=subscriber

Vor 14 Tage
Zoë Frols
Zoë Frols

Hahaha ik heet ook zoë 😂😂 maar het is wel erg 😣

Vor 14 Tage
Zoë Frols
Zoë Frols

+Jordi Korthals Ja😂😂😂😂

Vor 12 Tage
Jordi Korthals
Jordi Korthals

Hou je containers eens bij je Zoë😂

Vor 13 Tage
BartPruijn Pruijn
BartPruijn Pruijn

Haha rapper sjorsstangen

Vor 15 Tage
Martijn Van Rijswijk
Martijn Van Rijswijk

Maak ze dan wat kleiner..

Vor 15 Tage
Roel Van Son
Roel Van Son

wordt je bol.com pakketje duurder van dat wil jij ook niet

Vor 13 Tage
Gewoon Games
Gewoon Games

het zal wel de schuld van natuurvervuiling zijn

Vor 15 Tage
KillerBoy77NL
KillerBoy77NL

RIP mijn bestelling

Vor 15 Tage
De Groene Vingers
De Groene Vingers

Elke container komt stalen verbinding..die aan getrokken wordt..dat zoiets kan gebeuren is metaalmoeheid. Van de span kabels.

Vor 15 Tage
Richard Kip
Richard Kip

haha is toch mooi gwn laten liggen die troep

Vor 15 Tage
Activated Oxygen
Activated Oxygen

Leuk dat nu de hele kust (25000 klm in totaal ) van het mooie, onvervuilde Noorwegen als wel the Noordpool gratis gymschoenen krijgt. Zullen de ijsberen en walrussen blij mee zijn... Duidelijk dat er iets niet deugd aan het wereldwijde vastmaak systeem van containers.... Enkele spanstangen extra zou misschien handig zijn en minder kosten voor de verzekering.

Vor 15 Tage
Activated Oxygen
Activated Oxygen

+pieke molin Ok, dank je voor de uitgebreide uitleg. Het kosten plaatje is natuurlijk ook onderdeel. De mensheid doet een leuk experiment met deze aarde: radioactiviteit, plastic, chemicaliën, containers, etc. allemaal in de biosphere waar we zelf ook in en van moeten leven.........

Vor 9 Tage
pieke molin
pieke molin

+Activated Oxygen het is rotzooi ja daar in tegen gaan veel containers niet eens open in het water en vergeleken dat er zoveel containers zijn is het weinig daarom zijn de regels van het vastmaken zo gemaakt en ze zijn ook effectief er is niet heel veel wat er kan worden bijgevoegd wat extra waarde geeft aan de sterkte en die plaatjes die de nos laat zien is nog lang niet alles waarmee ze vast worden gezet. En ook al zou er een extra manier zijn om de containers vast te zetten zou dit veelte duur worden dus daar gaat de scheepvaart niet mee akkoord omdat het voor het aller grootste gedeelte goed gaat

Vor 10 Tage
Activated Oxygen
Activated Oxygen

+pieke molin Goed, dus 7 maal 400. De inhoud van die 700 containers per jaar... is dat echt weinig wanneer we inzien dat het spullen zijn die haast of helemaal niet vergaan ?.. In twintig jaar tijd praten we over de inhoud van 14000 containers, dat rond dobbert in de oceanen, elk jaar komt daar meer bij. Dat is dus wat we overdragen aan volgende generaties.. Gaan die het normaal vinden als grote hoeveelheden gymschoenen , autobanden en computer schermen (om maar wat producten te noemen) tussen ijsberen en pinguins rond dobberen?

Vor 10 Tage
pieke molin
pieke molin

+Activated Oxygen nou 270 wat hier wordt genoemd of 291 wat het uiteindelijk blijkt te zijn is niet gelijk aan 8 keer 400 zoals u nu zegt. in een jaar met een ongeluk zoals dit kan het aantal omhoog schieten naar 700 containers in dat jaar en 700 van de 7 miljoen containers per jaar is alsnog ontzettend weinig

Vor 10 Tage
Activated Oxygen
Activated Oxygen

+pieke molin Dus dit is gelijk voor 8 jaar aan containers, of te wel het gemiddelde per jaar gaat nu flink om hoog.

Vor 10 Tage
R Welgraaf
R Welgraaf

Marokkaanse contrainers

Vor 15 Tage
Flexy
Flexy

De bordessen gaan tot 4 hoog waardoor enkel de 3 en 4 laag containers worden gesjord, bij sommige shepen net zoals de MSC Zoe zitten er aan de buitenkanten nog een verhoogde bordes waardoor de 5 en 6e laag 2 breed ook gesjord worden. veder heeft de MSC Zoe Semi-auto Stackers (twistlocks) voor op het dek en normale ruim stackers voor 20ft in het ruim voor in het midden of kruis links, MSC Zoe is een prima schip heb er zelf op gewerkt en was gloed nieuw. Meeste hier hebben er echt geen verstand van hoe dit alles in hun werk gaan en lulen echt maar stom in de ronte, veder is dit een verzekrings werk, opruimen betalen schades repareren en klaar, het ship heeft een verkeerde beweing gemaakt waardoor de krachten te veel is geworden op de sjorringen en stackers waardoor dit gebeurt is, de NOS filmpje klopt ook niet helemaal en het word niet goed uitgelegd waar door mensen hier ook maar stom aan t lullen zijn... maja ik ga weer veder in het Stack

Vor 15 Tage
MrLeovdmeer
MrLeovdmeer

Niet veilig genoeg dus.

Vor 15 Tage
Arvid Luijk
Arvid Luijk

Je zou maar net die container vinden met alle designer kleding ofzo..

Vor 16 Tage
ActaNonVerba
ActaNonVerba

Designer kleding uit China, misschien goeie namaak?

Vor 14 Tage
leonie sleepybagzzz en huisteil creaties
leonie sleepybagzzz en huisteil creaties

Dus een verbod op deze grote schepen lijkt me voor de hand liggend!? Niet dat ik denk dat de regering het beste met ons voor heeft en dat dan ook zal doen...tuurlijk niet!!! Integendeel zelfs!

Vor 16 Tage
Jordi
Jordi

Als ze zeeschepen gaan verbieden liggen de meeste havens gelijk plat.

Vor 10 Tage
pieke molin
pieke molin

Waarom vind u dan dat een verbod op deze grote schepen handig is? De meeste vracht in de wereld wordt vervoerd per schip als al deze grote schepen vervanging moeten maken voor kleinere schepen is er veel meer kans op aanvaring waar nog meer schade aan de omgeving en het milieu kan ontstaan ook geeft dit meer uitstoot voor broeikas gassen

Vor 10 Tage
fakka strijder
fakka strijder

Ik vind het helemaal mooi

Vor 17 Tage
Afzuigkapje
Afzuigkapje

Daar blijft mijn pakketje dus.

Vor 17 Tage
Jordi Korthals
Jordi Korthals

Dat wordt strandjutten 😜

Vor 13 Tage
ActaNonVerba
ActaNonVerba

Daar 'drijft' je pakketje dus...

Vor 16 Tage
J.D.V 046
J.D.V 046

Dit had een heerlijk afeveringetje zondag met lubach kunnen zijn.

Vor 17 Tage
Contaiiner
Contaiiner

Nog even en er moet een netje over

Vor 17 Tage
Jetske Boertjes
Jetske Boertjes

WTF, wij kregen gister een mail dat onze TV daar in zat!!

Vor 17 Tage
pieke molin
pieke molin

+Aris Maij omdat een tv online bestellen uit bijvoorbeeld azie goedkoper kan zijn dan het in nederland halen bij een winkel of bij bijvoorbeeld coolblue

Vor 10 Tage
Aris Maij
Aris Maij

pieke molin ja maar waarom zou je een tv buiten Europa kopen

Vor 10 Tage
pieke molin
pieke molin

+Aris Maij bijna alle dingen die je koopt uit landen buiten europa wordt met een schip vervoerd

Vor 10 Tage
Jordi Korthals
Jordi Korthals

Bestel er nog maar eentje.

Vor 13 Tage
Jetske Boertjes
Jetske Boertjes

+ridingalldays Dat word zeker zoeken😀

Vor 14 Tage
Junnes
Junnes

Moet heftig zijn geweest zo'n gevaarte wat naar beneden valt

Vor 17 Tage
VuurwerkZaak
VuurwerkZaak

Volgende keer gewoon spanbandjes gebruiken.

Vor 17 Tage
1255XL
1255XL

Weer een gevalletje de beste stuurlui staan aan wal.

Vor 17 Tage
de blanke man
de blanke man

Gevalletje hague visby rules Averij grosse of act of god hatseflats

Vor 17 Tage
insAneTunA
insAneTunA

Beste NOS. Leg het volk maar eens uit hoe het kan dat banken die massaal frauderen er zonder straf mee wegkomen in dit land....ik zeg cumex-files !!!

Vor 17 Tage
Dantube
Dantube

Relevant - 6/7

Vor 14 Tage
Lopa Boyu
Lopa Boyu

De schuld van de moslim zeker of niet

Vor 17 Tage
Jordi Korthals
Jordi Korthals

Geen twijfel mogelijk

Vor 13 Tage
goof verdinus
goof verdinus

inderdaad.

Vor 15 Tage
jort mollema
jort mollema

Ja

Vor 17 Tage
Mitchel Drop
Mitchel Drop

Schuld van de zwarte pieten denk ik

Vor 17 Tage
Archangel Tyrael
Archangel Tyrael

Ze zullen het schip wel te vol hebben ge laden. Dan krijg je gezeik.

Vor 17 Tage
ActaNonVerba
ActaNonVerba

+Flexy Ik heb je eerdere comments ook gelezen, heel goed technisch uitgelegd en je hebt er zelf ook op gezeten, de Zoë. Maarr, hoe kan die schuit 'zomaar' een verkeerde beweging hebben gemaakt, er is toch iemand( een mens ;) die die schuit bediend? Dus wie heeft de Zoë dan een verkeerde beweging laten maken, daar ben ik wel benieuwd naar. Iemand die deze ondiepe haringvijfer heeft onderschat, heeft een ongelukkige manouvre ingezet, schip heeft enkel beweging uitgevoerd die werd ingevoerd. Gelukkig gaan ze vanaf nù door dit 'akkefietje' wèl beter de sjorringen controleren vòòr ze mogen uitvaren...die grote containerschepen. Jà. ;)

Vor 14 Tage
Fire Powered RadioActive Elevator
Fire Powered RadioActive Elevator

+Archangel Tyrael Heb je daar een bron van dan?

Vor 15 Tage
Archangel Tyrael
Archangel Tyrael

Ze laden wel vaker meer containers dan het toegestane limiet, ‘hersendooie’. Dat woord bestaat overigens niet.

Vor 15 Tage
Flexy
Flexy

Die schepen zijn er op gebouwd om die aantallen te kunnen vervoeren hersendooie, ship heeft verkeerde vaar beweging gemaakt waardoor ze zijn omgevallen...

Vor 15 Tage
Robert Jan Sijtsema
Robert Jan Sijtsema

Hoi

Vor 17 Tage
my name
my name

Interessanter is hoeveel olie zo'n schip opstookt. 1 zo'n schip verbruikt meer in een jaar dan alle auto's in Duitsland bij elkaar. Hier hoor je de milieumaffia nooit over. Liever pakt men die paar auto's aan die totaal niet in verhouding staan met de grootverbruikers.

Vor 17 Tage
pieke molin
pieke molin

Op de noordzee waar dit gebeurde mag geen stookolie worden gebruikt en moet diesel gebruikt worden, en alsnog zijn ze ook bezig voor heel de wereld in 2020 wordt ze zeevaart regeling zo aangepast dat de uitstoot drastisch verminderd en dan ook hou in gedachte dat de zeevaart per ton vracht het minste brandstof verbruikt van alle vervoers mogelijkheden een vrachtwagen of een vliegtuig verbruikt veel meer per ton vracht of per container. Voor dat je een comment plaatst met je mening zoek eerst ff wat dingetjes op dan snap je er zelf ook meer van

Vor 10 Tage
S4RTJ3H
S4RTJ3H

my name dus je wil heel het containerverkeer platleggen, waardoor alledaagse voorwerpen een luxegoed worden? Hmm of wil je de containers naar Amerika of brazilië rijden lol xd, schepen en vliegtuigen zijn nodig voor import en export van goederen, auto's niet dus neem maar het OV

Vor 13 Tage
THE WALKERxx
THE WALKERxx

+ridingalldays hahahahaha😂😂😂 ik ga helemaal stuk

Vor 14 Tage
ridingalldays
ridingalldays

1 ding is zeker, er zijn meer vliegtuigen in de zee dan schepen in de lucht..

Vor 15 Tage
cambridgesyd
cambridgesyd

Fake nieuws,zal wel weer gefotoshopt zijn. :)

Vor 17 Tage
Jelmer Koper
Jelmer Koper

Duidelijk uitgelegd

Vor 17 Tage
de top10 alles
de top10 alles

Wat dom je kant tog een soort koepel bouwen en muren ervom heen zette

Vor 18 Tage
xKingdomPvp
xKingdomPvp

Allemaal de schuld van code rood Oostenrijk

Vor 18 Tage
Sjan Tiggeloven
Sjan Tiggeloven

Vet goed uitgelegd

Vor 18 Tage
holmikehol
holmikehol

afstandje van niets..hij was van Antwerpen naar Bremen onderweg en het weer jaar dat is lastig om daar even rekening mee te houden🤔 Elke dag kost geld en hij moest zo snel mogelijk in Bremen zijn. De kaptein is schuldig en hij had voor anker moeten gaan op het deel vd noordzee waar het rustig was en niet moeten doorvaren. Er is zoveel informatie over het weer beschikbaar...Weer een italiaans schip...doet mij herinneren aan de Costa Concordia...italian captains🤪

Vor 18 Tage
ActaNonVerba
ActaNonVerba

+Flexy Dus kapitein en/ stuur incompetent, dat beweer je toch. En ach het zijn maar 'dozen', in drie van die 'dozen' zaten chemicaliën, de rest wat nog op zee drijft kun je niet meer ophalen, dat gaat weer doodzieke zeedieren opleveren. Er zwemmen ook walvissen, zelfs bultruggen, :) in de Noordzee, die welliswaar een verkeerde afslag hebben genomen, maar wel hèèl bijzonder. Pas nog 1 gezien bij IJmuiden. De rest van de hele santekraam is fijn op weg naar de Atlantisch, moet er nog meer zee fauna naar de klote dan, door incompetent handelen? Kan je de Zoë nog zo ophemelen, gewoon incompetente kapitein en stuur.

Vor 14 Tage
Flexy
Flexy

+jort mollema jaa indd, meeste hebben er totaal geen verstand van en lullen maar wat, Ik heb zelf op de MSC Zoe gewerkt prima ship gloed nieuw was ie nog, zelfs aan de buitenkanten verhoogde bordesen voor extra sjoringen, enkel wel klote semi auto stacker's helaas maar veder prima voor een MSC boot. ze hebben gwn verkeerde vaaring gedaan waardoor de krachten te veel werd en er wat om ging nou wow wereld is weer in shok t zijn maar dozen met zooi dr in, verzekings qwestie opruimen en klaar...

Vor 15 Tage
jort mollema
jort mollema

Elk uur dat een schip stil ligt, kost geld. Ik zie hier veel reacties voorbij komen waarin men geen bal verstand van heeft. Dom gelul allemaal..

Vor 17 Tage
ActaNonVerba
ActaNonVerba

Wat denk je van druk van hogerhand? Doorvaren, tijd is geld, er is beslist dat dit schip kon uitvaren, de kapitein heeft ook orders op te volgen van de rederij, ongeacht veiligheid. Elke ervaren (nederlandse) Noordzee stuurman weet dat je met haar niet moet spotten, ze staat bekend om haar verraderlijke grondzee'tjes. Er is vast flinke druk van bovenaf uitgeoefend om de MSC Zoë uit te laten varen om haar ladingen op tijd af te leveren. Tijd is geld, en wachten betekende dus geld, ongeacht veiligheid voor schip en bemanning èn het milieu. Helaas!

Vor 17 Tage
LilRickie
LilRickie

Ook allemaal (niet meer I guess) geimporteerde Nissans 😰

Vor 18 Tage
berendt87
berendt87

Misschien dat de manier waarop containers vast worden gemaakt achterhaald is?

Vor 18 Tage
j a
j a

Container schepen ook maar verbieden😂

Vor 18 Tage
De Bossche snack mobiel
De Bossche snack mobiel

Jammer dat Arnhem niet aan strand lag.... Dan had ik alles meegenomen 😜 💶 Maar helaas....

Vor 16 Tage
Anigaone A
Anigaone A

wat kan mij dit nou schelen, ik ben weg doei

Vor 18 Tage
Jordi Korthals
Jordi Korthals

Waarom klik je dan op deze video muts😂

Vor 13 Tage
ed and 69 others
ed and 69 others

Allemaal de schuld van de stint

Vor 18 Tage
Idfk 026
Idfk 026

Maar wish ?

Vor 18 Tage
Urk Ay
Urk Ay

Als je de burgers los laat om alles te mogen hebben wat is aangespoeld is de kust binnen 1 dag opgeruimd . Half NL zou aanstormen.

Vor 18 Tage
ActaNonVerba
ActaNonVerba

+De Bossche snack mobiel Dan zit je toch dichterbij, ik @dam 🤭

Vor 14 Tage
De Bossche snack mobiel
De Bossche snack mobiel

+ActaNonVerba ik ook niet hoor ik woon in Arnhem (in de buurt van Duitsland)

Vor 16 Tage
ActaNonVerba
ActaNonVerba

Zelf had ik die intentie niet om heen te gaan 😁

Vor 17 Tage
Ashfaq
Ashfaq

het mag ook werd gezegt

Vor 18 Tage
Kyle Davidse
Kyle Davidse

Hoe kunnen er zoveel containers op een schip komen lol

Vor 18 Tage
ActaNonVerba
ActaNonVerba

Met een kraan?

Vor 14 Tage
splat003
splat003

nos en de klunst van het niks zeggen

Vor 18 Tage
Gewoon Iemand
Gewoon Iemand

Het lag niet aan de schip of aan hoe goed ze vast waren gesjord. Het is bewezen dat in dit geval veel scherpe, onnodige bochten genomen zijn.

Vor 18 Tage
ActaNonVerba
ActaNonVerba

Wat fijn om te zien dat er hier maar 2 personen op een nette manier kunnen communiceren. De rest van het communiceren ligt net zo laag als die containers die naar de kelder gingen. ;)

Vor 14 Tage
pim de Jager
pim de Jager

+Eric Cartman Wauw wat een belediging. Kleuter.

Vor 15 Tage
Eric Cartman
Eric Cartman

+pim de Jager je moeder kakkerlakstinkslipper

Vor 15 Tage
Pool Bal
Pool Bal

DUS IS DIT 1 ACHTERHAALD IDEE , helemaal nu climate change het weer extremer maakt.

Vor 18 Tage
ActaNonVerba
ActaNonVerba

Zo'n rederij denkt enkel in geld, lading moet op tijd geleverd worden, wachten tot zee bedaard is betekend geld. Dan is er geen gezond verstand van zo'n rederij, dan oefenen ze van bovenaf druk uit op de kapitein dat die moet doorvaren, ongeacht de veiligheid van schip/ lading èn bemanning. Helaas gebeurd dit in alle sectoren van transoort. Geld geld geld! @ Pool Bal

Vor 17 Tage
ActaNonVerba
ActaNonVerba

Ah, de taal agent☝️@ splat003

Vor 17 Tage
splat003
splat003

nederlands?

Vor 18 Tage
Badr Hari
Badr Hari

Minder hoog stapelen

Vor 18 Tage
ActaNonVerba
ActaNonVerba

+Peer X Noordzee is idd berucht om haar ' grond zee'. Op deze ondiepe haringvijver ;) kan het flink spoken.

Vor 17 Tage
ActaNonVerba
ActaNonVerba

+Jordy Stolk okè, dus grond zee'tje als ik het wel heb?

Vor 17 Tage
NL gamer
NL gamer

+Jordy Stolk ye

Vor 18 Tage
Jordy Stolk
Jordy Stolk

+Badr Hari klopt maar de schip kwam te maken met storm volgens mij en het schip draaide Ps:ben met een opleiding bezig Mederwerker haven operaties

Vor 18 Tage
Willem Tates
Willem Tates

De Kapitein is gedegradeerd tot olie mannetje in de machinekamer.

Vor 18 Tage
Storm Woudwijk
Storm Woudwijk

Willem Tates de kapitein kan er niet zo veel aan doen...

Vor 15 Tage
Its#R3ns _
Its#R3ns _

Zullen we Rusland de schuld geven?

Vor 18 Tage
Chander Ganga
Chander Ganga

Goed idee!

Vor 9 Tage
bram belt
bram belt

+karim hari wtf rusland is 457 keer groter dan nederland. Wat verwacht je

Vor 15 Tage
karim hari
karim hari

Hahahahaha zelfs als dat zo zou zijn kan dit kekkerlandje er geen moer aan doen. Want Rusland geeft jullie zo wahd bich slap en jullie kunnen er geen malle moer tegen aan doen !! Dat heet baas boven baas . Wat kikkerland holland aan jaren lang heeft lopen roven in de wereld kan ze dat keihard in haar gezicht terug verwachten !! Karma is een bitch en holland is haar zusje 😁

Vor 15 Tage
Trissievlog 1
Trissievlog 1

reddragon mee eens

Vor 16 Tage
Alyssa’s tongue pop
Alyssa’s tongue pop

En uitklapbare zijvleugels voor meer stabiliteit maken? Helpt dat?

Vor 19 Tage
De Bossche snack mobiel
De Bossche snack mobiel

+splat003 😂😂

Vor 16 Tage
ActaNonVerba
ActaNonVerba

+splat003zijdelingse stabilisatoren zoals bij grote cruiseschepen waardoor die niet gaat 'rollen.' Kan het mis hebben hoor ;-)

Vor 17 Tage
Roel
Roel

+splat003 😂😂

Vor 18 Tage
splat003
splat003

vleugels? moet het ding kunnen vliegen dan?

Vor 18 Tage
Roel Pont
Roel Pont

bestaat. het helpt.maar tot zekere mate en is erg duur. het stuk vaarwater waar dit schip haar containers verloor is qua deining ook echt een rotstuk en geen pretje om te zitten met een schip.

Vor 19 Tage
Poar Neem,n
Poar Neem,n

Knal die bovenste containers dan ook vast

Vor 19 Tage
ActaNonVerba
ActaNonVerba

+Daniek Pols yep!

Vor 13 Tage
Daniek Pols
Daniek Pols

+ActaNonVerba welk bedrijf werkt hij? DAMEN?

Vor 13 Tage
Daniek Pols
Daniek Pols

+quinten nollen dat zou best kunnen, heb niet heel veel verstand van motoren

Vor 13 Tage
quinten nollen
quinten nollen

+Daniek Pols neem even aan dat hier een 2slag in staat. Wetgeving vereist dat je de motor op je luchtvaten minimaal 12x moet kunnen starten. Alarmen accepteren verhelpen en resetten en gaan met die bak.

Vor 14 Tage
ActaNonVerba
ActaNonVerba

+Daniek Pols ook containerschepen, en ander groot materieel. Ze houden weleens open dagen, dus wil daar best eens kijkje nemen 😀

Vor 14 Tage
Jerry Vdm
Jerry Vdm

Die club heet niet voor niets MSC, ..... More Shit Coming, .....

Vor 19 Tage
Flexy
Flexy

Mediterranean Shipping Company S.A. (MSC)

Vor 15 Tage
JOH TOR
JOH TOR

+Peer X Het was vroeger wel een rederij met een weinig positieve reputatie. Ik heb in 1982 oprichter Aponte ontmoet toen hij nog slechts een paar stukgoedschepen had naar Afrika. Is in de jaren daarna wel flink gegroeid incl. de cruiseschepen die ze hebben.

Vor 17 Tage
Peer X
Peer X

In mijn inspectietijd werd MSC al Mafia Shipping Company genoemd.

Vor 18 Tage
Biem Onderwater
Biem Onderwater

Major Ship Catastrophy

Vor 18 Tage
MilHanSolo
MilHanSolo

Zal wel de schuld van vuurwerk zijn.

Vor 19 Tage
Goveia Xavier
Goveia Xavier

Of toeristen van het Rijksmuseum

Vor 13 Tage
MICK
MICK

WHAHAHA K GA STUK WHAHAHHA

Vor 14 Tage
Wouter de Vries
Wouter de Vries

Jaja de welbekende nitraatgranaatapparaat heeft dit gedaan

Vor 14 Tage
BaxSkillz YT
BaxSkillz YT

+Can we get 5000 subscribers with no videos? haha bij mij ook

Vor 16 Tage
Arcana
Arcana

😂

Vor 17 Tage
PyroBoysTm Pyro
PyroBoysTm Pyro

Wat boeit mij dit eigenlijk 😂

Vor 19 Tage
J Vlas
J Vlas

Kan je meepraten bij de koffiemachine

Vor 15 Tage
JOH TOR
JOH TOR

Waarom kijk je dan mafkees.

Vor 17 Tage
Michel Van boven
Michel Van boven

bilal sdvfhdeskdfrdesdf mij

Vor 17 Tage
Ajax Amsterdam
Ajax Amsterdam

Nee joh ga maar lekker Fortnite spelen... Dit is een ramp voor de natuur allerlei dingen die aanspoelen maarja ga maar lekker Fortnite spelen daar leer je veel van...

Vor 17 Tage
surf4fame willemsen
surf4fame willemsen

First

Vor 19 Tage

Nächstes Video